Nemanje Zelenović i Petar Nenadić (©Reuters)
Nemanje Zelenović i Petar Nenadić (©Reuters)

Peh za Orlove: Bez Nenadića na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 23:13

Najbolji srpski rukometaš zbog povrede otpao sa spiska Tonija Đerone. Naknadno pozvan desni bek Nemanja Zelenović

Tinjala je nada da će rukometna reprezentacija Srbije da bude kompletna na Evropskom prvenstvu, ali ništa od toga. Petar Nenadić je i definitivno otpao za šampionat Starog kontinenta koji počinje 13. januara.

Izabrane vesti

"Zbog povrede je bio neizvestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a posle dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede nažalost takav da Nenadić neće biti u mogućnosti da putuje na Evropsko prvenstvo“, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Početkom decembra as Vesprema je doživeo povredu mišića. Prvobitna procena je bila da će odsustvovati šest nedelja. Nažalost, ispostavilo se kao tačna. Iskusnog igrača nećemo gledati u Segedinu. Ovo verovatno znači i definitivni kraj reprezentativne karijere za Nenadića. On se prošle godine vratio u selekciju posle dolaska španskog selektora Tonija Đerone na kormlu reprezentacije. Nije igrao u mečevima protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada su Orlovi osvojili tri boda protiv svetske velesile. Igrao je samo protiv Grčke u Atini.

Rukometaši Srbije su nedelje nastavili završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara 2022. godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Sastav Orlova je pretrpeo određene izmene, pa su se u ovoj godini trenažnom procesu pridružili igrači iz Bundeslige posle završetka obaveza u svojim klubovima.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE RUKOMETAŠI SRBIJE DA BUDU ŠAMPIONI EVROPE JE 40,0.

Po prvobitnom spisku selektora Đerone na završnim pripremama za kontinentalni šampionat u Staroj Pazovi su se našli Dejan Milosavljev, Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Nemanja Zelenović, koji je naknadno pozvan. Drugi deo priprema ne nastavljaju Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović.

Rukometaši Srbije će uoči odlaska na kontinentalni šampionat odigrati dve kontrolne utakmice sa Nemačkom, koje su na programu 7. i 9. januara. Naša selekcija će 11. januara krenuti put Segedina, gde će igrati grupnu fazu EP 2022. Srbija se nalazi u Grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine. Najbolje dve selekcije nastavljaju takmičenje u Top 12 u Budimpešti.



tagovi

Petar NenadićRukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara